Navigeren in winkels met Google Maps voor Android

Google heeft versie 6.0 van Google Maps voor Android uitgebracht. Met deze nieuwe versie is er een mogelijkheid toegevoegd om onder meer in winkels te navigeren. Het is immers al normaal om Google Maps te gebruiken om te navigeren op straat om zodoende een winkel te vinden maar verder dan de voordeur gaat de software niet. Nu hebben grote winkelcentra, winkels en vliegvelden altijd wel een plattegrond waarop je kunt zien waar je op dat moment staat en hoe de winkel verder in elkaar steekt.

Indoors

Desondanks dat is het natuurlijk nog altijd makkelijk om te verdwalen en daarom brengt Google nu deze plattegronden naar je mobiele telefoon. In het geval van een winkel is eenvoudig te bekijken op welke etage je bent of in het geval van een vliegveld kan je snel bekijken of je wel de goede kant op loopt. De plattegronden worden automatisch getoond, mits deze beschikbaar zijn door in te zoomen op het gebouw dat je gaat bezoeken.

Beschikbaarheid

Het is helaas wel zo dat deze nieuwe feature eerst beperkt beschikbaar is in de Verenigde Staten en Japan (toch handig als je hier naar toe gaat). Google werkt hiervoor samen met onder andere IKEA (video hieronder) en Macy's plus een aantal vliegvelden waaronder Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport en San Francisco International Airport. Het verzamelen van plattegronden is uiteraard een behoorlijke klus en daarom heeft Google een pagina ingericht waarop eigenaren van winkels zelf plattegronden kunnen indienen.

Downloaden van de applicatie kan hier. Screenshots plus een aantal video's bekijk je hieronder en als laatste kan er een demo uitgeprobeerd worden op deze website.

Screenshots

Ikea

Vliegveld

Google Maps Indoors

Lees meer over: , ,