Navigatiemenu Google kan nu naar eigen wens ingedeeld worden

Navigatiemenu Google kan nu naar eigen wens ingedeeld worden

Een nieuwe handige feature voor het navigatiemenu van Google, te openen middels de knop die rechtsbovenin in diverse producten van het bedrijf waaronder de zoekmachine te vinden is. Het gaat om de mogelijkheid om het navigatiemenu opnieuw te kunnen indelen.

Na het klikken op de knop verschijnen diverse producten van Google in beeld en door onderin op de knop Meer te klikken worden er nog meer producten getoond. Echter gebruik je niet alle producten die direct na het klikken op de knop in beeld komen. Dankzij de feature kun je het menu nu zelf naar wens indelen waardoor je dus alle producten die je wel vaak gebruikt naast elkaar kunt plaatsen. Een product kan verplaatst worden door op een thumbnail te gaan staan met de muis en deze te slepen naar de gewenste positie.

Vooralsnog is de nieuwe feature alleen te zien in de Engelse interface, het is niet duidelijk wanneer het bedrijf de mogelijkheid om producten te verslepen zal gaan uitrollen naar andere talen. De feature kan overigens alleen gebruikt worden indien je bent ingelogd. Het navigatiemenu in de huidige vorm werd in september vorig jaar pas uitgerold door Google.

google_navigatie_menu_

Lees meer over: ,