Navigatie Google weer wit maken

De nieuwe navigatie bovenin is sinds een aantal weken zwart en de meesten zullen hier inmiddels wel aan gewend zijn. Zie je echter toch liever de balk weer geheel wit worden dan zijn er enkele oplossingen voor de browsers Google Chrome en Firefox.

Greasemonkey

Als eerste oplossing is er een Greasemonkey script om de navigatie terug te zetten naar wit. Iedereen die gebruik maakt van Firefox zal hiervoor eerst de Greasemonkey add-on moeten installeren. Installeer vervolgens het script zelf door hier te klikken. Na het installeren van het script zal de balk zodra je de homepage weer opent geheel wit zijn.

Gebruikers van Google Chrome kunnen direct op de net genoemde link klikken om het script te installeren. Er verschijnt dan een melding onderin het venster, klik op de knop 'Doorgaan' om het script te installeren. Gebruikers van Google Chrome hebben met deze methode alleen wel een klein nadeel. Als je namelijk de zoekmachine opent dan flikkert de zwarte balk toch nog even eigenwijs voorbij. Dit is in Firefox niet het geval.

Stylish

Een alternatief voor de bovenstaande methode is het gebruik van de extensie Stylish. In het geval van Google Chrome zal nog steeds de zwarte balk even in beeld komen zoals hierboven genoemd. De extensie is er voor zowel Google Chrome als Firefox. Na het installeren bezoek deze pagina en klik op de knop 'Install with Stylish'.

Nadeel hier is dan dat alleen de zoekmachine aangepast wordt maar blijft bijvoorbeeld de navigatie zwart zodra je Google+ opent wat niet het geval is met de eerste methode.

Lees meer over: , , ,