Nasdaq schaamt zich voor problemen bij beursgang Facebook

Afgelopen vrijdag was het grote moment dat Facebook naar de beurs ging, rond 15:30 uur Nederlandse tijd drukte Mark Zuckerberg op de knop en daarna zou er vanaf 17:00 uur gehandeld kunnen worden in de aandelen van Facebook.

Echter gebeurde dit niet en werd het een half uur later voordat de handel in Facebook van start ging. Vandaag laat CE Robert Greifeld van Nasdaq weten zich te schamen en geeft hij toe dat er de nodige technische problemen waren waardoor de vertraging ontstond.

Doordat de handel een half uur later begon zorgde dit voor verwarring en onrust onder handelaren. Tevens moesten diverse handelaren die grote aankopen deden names grote bedrijven ruim twee uur wachten voordat ze wisten of hun bestelling erdoor was gekomen of niet met als gevolg dat een aantal grote investeerders zich hebben teruggetrokken.

Nasdaq geeft aan van te voren alles uitvoerig getest te hebben en toen traden er geen problemen op, tevens wordt aangegeven dat het probleem niet zo groot was dat de beursgang helemaal niet had kunnen plaatsvinden. Het aandeel Facebook sloot uiteindelijk afgelopen vrijdag 23 dollarcent hoger dan de introductieprijs van 38 dollar.

Vandaag is de handel weer verdergegaan en op het moment van schrijven gaat het nog niet zo heel goed, het aandeel staat nu op 34.40 dollar, een daling van 10 procent.

Lees meer over: