iPhone 5 maar ook iPad en iPod Touch krijgen smallere connector

Eerder dit jaar al en ook eerder deze maand doken er berichten op over een smallere connector voor de iPhone 5. Het is de verwachting dat de nieuwe iPhone een nieuwe connector zal gaan krijgen in plaats van de huidige 30-pin connector mede om ruimte te maken voor de aansluiting voor de koptelefoon aan de onderkant van het toestel.

Als dit echt zo blijkt te zijn dan heeft dit wel de nodige gevolgen want in dat geval kan de telefoon zonder adapter dus niet meer gekoppeld worden aan diverse accessoires.

Maar bij de iPhone zal het niet blijven want volgens iMore heeft Apple nu ook het plan om de andere IOS-producten te voorzien van deze smallere connector, het gaat onder meer om de nieuwe iPod Nano, de iPod Touch, de vermoedelijke iPad Mini en een vernieuwde versie van de iPad 3. De informatie zou afkomstig zijn van de bronnen die eerder al wisten te melden dat de iPhone 5 een smallere connector zou gaan krijgen, deze bronnen wisten ook te melden dat er een adapter komt om het probleem met accessoires op te lossen.

Het is de verwachting dat de iPhone op 12 september zal worden aangekondigd.

Lees meer over: , , ,