Na startknop keert mogelijk ook het Menu Start weer terug in Windows 8

Na startknop keert mogelijk ook het Menu Start weer terug in Windows 8

Mogelijk zal het oude vertrouwde Menu Start toch weer terug gaan keren in Windows.

De geruchten gaan dat Microsoft met de volgende update het volledige Menu Start als aanvullende optie zal gaan toevoegen aan Windows. Met de introductie van Windows 8 kwam het Menu Start samen met de startknop die in vorige versies van Windows linksonder in beeld stond volledig te vervallen. Echter na de nodige negatieve feedback van gebruikers werd uiteindelijk toch besloten door het bedrijf om de startknop weer toe te voegen aan het besturingssysteem met het op 18 oktober uitgebrachte Windows 8.1.

Deze knop linksonder in Windows 8.1 opent echter niet het klassieke Menu Start maar het volledige startscherm van Windows 8. Met een mogelijke optie die dan zou worden toegevoegd door Microsoft met de volgende update zou het Menu Start dan geactiveerd kunnen worden in de instellingen zodat eigenlijk dezelfde situatie weer ontstaat als in voorgaande versies van Windows. Bevestiging van Microsoft is er op dit moment nog niet.

Een andere feature die zou worden toegevoegd met de volgende update zou het kunnen draaien van Metro-apps in de desktopomgeving zijn. Dit kan momenteel standaard niet in Windows maar kan al wel eventueel mogelijk worden gemaakt met aanvullende software.

Lees meer over: ,