Na stadions Zuid-Afrika nu Philips Stadion in Google Street View

Vanwege het wereldkampioenschap voetbal fotografeerde Google eerder dit jaar met de Street View Trike de voetbalstadions in Zuid-Afrika met de Street View Trike. Alle stadions in het land zijn sindsdien van binnen te bekijken. Google gaat nu verder met het fotograferen van stadions waaronder in Nederland.

De Trike reisde gisteren af naar het Philips Stadion om foto's te schieten voor Google Maps. De verwachting is dat de foto's van het Stadion in de komende maanden beschikbaar zullen komen. Een aantal foto's van PSV.nl hieronder waarop te zien is hoe Google-medewerker Remco de fiets klaarmaakt en een rondje door het stadion fietst.

Het is nog even de vraag of ook andere stadions in Nederland zullen worden gefotografeerd en wellicht ook andere stadions in het buitenland. Google is gevraagd om een reactie, zodra daarover uitsluitsel komt dan zal dit hier worden toegevoegd.

Inmiddels zijn er al een hoop bijzondere plekken die niet door een auto te bereiken zijn gefotografeerd met de 114 kilo-zware driewieler waarvan er in heel Europa maar zeven zijn. In Nederland ging de fiets al langs diverse attractieparken zoals de Efteling en Attractiepark Slagharen maar ook werd het Binnenhof in Den Haag bezocht.