Na Like, Facebook en Vista nu Hashtag als naam voor baby

In het kader van originele namen voor baby's is er weer een nieuwe naam bijgekomen, Hashtag. De ouders van het kind plaatsten ondanks dat het om een Twitterterm gaat grappig genoeg een foto van hun dochter op Facebook waarbij de naam werd aangekondigd, "Hashtag Jameson was born at 10 oclock last nite. She Weys 8pounds and i luv her so much!!!!!" Hoewel de naam misschien origineel is en het bericht echt lijkt is het niet duidelijk of de baby daadwerkelijk zo heet of dat het een hoax betreft.

Het nieuws werd al snel wereldwijd trending topic op Twitter waarbij er veel grappen werden gemaakt waaronder over de naam van een toekomstig kind, 'Retweet' of 'Tweeter' :-). Echter werden er ook een hoop negatieve reacties op Twitter geplaatst over de naam met hashtags als #Foolishparents, #YourParentsHateYou and #StupidestNameEver.

Facebook, Linux en Vista

Hoe dan ook komt het vaker voor dat social media als inspiratie dient voor namen van baby's. Zo was er in februari afgelopen jaar nog een man in Egypte die zijn zoon de naam Facebook gaf om het sociale netwerk te eren vanwege de rol die het speelde in de revolutie. Ook was er afgelopen jaar een stel in Israƫl die hun dochter de naam 'Like' gaven verwijzend naar de bekende knop van Facebook. In 2008 kreeg een baby de naam Linux en op 18 mei 2007 werd er in de Verenigde Staten een meisje geboren die de naam Vista kreeg, verwijzend naar het besturingssysteem Windows Vista. Detail was hierbij overigens dat als het een jongetje was geweest het stel had gekozen voor de naam DOS.

Lees meer over: , ,