Na Googolopoly nu het Facebook bordspel

facebook_board_game_2

Een idee van ontwerper Pat C. Klein is het Facebook bordspel gebaseerd op het bekende bordspel Monopoly. Hij kwam tot het idee van een bordspel na het beantwoorden van de vraag Create an experience to persuade people to stop using the internet forever. De ontwerper geeft aan dat het leven in het digitale tijdperk invloed heeft op ons vermogen om te communiceren met elkaar, recent onderzoek van de Stanford-universiteit heeft uitgewezen dat sociale netwerken zoals Facebook gevoelens van eenzaamheid, depressie en onzekerheid kunnen vergroten. Het bordspel is bedacht als een tegenreactie met het idee om met vrienden in het echte leven met het sociale netwerk 'te spelen'.

Hoewel het spel dezelfde opzet heeft als Monopoly zijn alle straten niet aanwezig en in plaats daarvan zijn de straten vervangen door allerlei acties. Zo kan er gevraagd worden om een foto van jezelf te delen met andere spelers of een foto van een plek waar je bent geweest. Een andere vraag is om iets gĂȘnants te delen over de eerste persoon die de kamer verlaat. De gevangenis is vervangen door Account Suspended en er is zelfs een veld waarin staat 'If you are in a relationship with a player, break up'. De ontwerper geeft aan dat hij hoopt dat het bordspel binnenkort daadwerkelijk te koop zal zijn, hij zoekt op dit moment nog iemand die het spel zou willen financieren en op de markt wil gaan brengen.

Eerder werd er overigens al eens Googolopoly bedacht, een spel eveneens gebaseerd op Monopoly. Hier is het echter de bedoeling om bedrijven als Microsoft, Skype en YouTube te kopen met aandelen zonder in de "Deadpool, 404 not found" (Gevangenis) te belanden.

facebook_board_game_3

facebook_board_game_4

facebook_board_game_5

Lees meer over: , ,