Na Apple en Microsoft gaat Google ook eigen winkels openen

Chromezone Logo In oktober 2011 opende Google een eigen winkeltje met de naam Chromezone in Londen binnen een vestiging van PC World. Sinds de opening in 2011 heeft Google meer van dit soort winkels opgezet en inmiddels zijn deze in de Verenigde Staten te vinden in enkele honderden vestigingen van Best Buy en in 50 vestigingen van PC World in het Verenigd Koninkrijk. Deze winkels zijn opgezet voor het geven van uitleg over Chromebooks en de medewerkers zijn getraind om deze apparaten te demonstreren en vragen te beantwoorden. Het gaat hier niet zozeer om de verkoop van deze apparaten.

Met name Apple maar ook Microsoft zijn bijzonder succesvol met winkels en Google zou nu ook meer die richting op willen gaan. Volgens een anonieme bron wil het bedrijf eigen winkels gaan opzetten en de eerste winkels moeten in de Verenigde Staten voor de feestdagen dit jaar gaan openen. In de winkels zal het bedrijf Nexus-telefoons, Chromebooks en andere nieuwe producten gaan demonstreren en verkopen. De reden om dit op deze manier te gaan doen is omdat het bedrijf denkt dat veel consumenten de behoefte hebben om producten te zien en te kunnen uitproberen voordat er daadwerkelijk over wordt gegaan tot aanschaf, iets wat in de winkels van zowel Apple als Microsoft kan.

De aanleiding om winkels te gaan openen zou de nieuwe bril van Google zijn. Mogelijk komt deze bril volgend jaar beschikbaar voor het grote publiek echter zal volgens het bedrijf straks niemand geïnteresseerd zijn in de bril als deze niet eerst uitgeprobeerd kan worden. Afgelopen week gaf Tim Cook, CEO van Apple nog aan dat volgens hem de iPad nooit zo succesvol geweest zou zijn als het bedrijf geen winkels zou hebben gehad.

Lees meer over: ,