My Twifficiency score is…

Misschien heb je ze ook gezien, tweets met de tekst "My Twifficiency score is xx%. What's yours? http://twifficiency.com/" De laatste paar dagen komen er een hoop van deze berichten op Twitter voorbij en zelfs Marissa Mayer, Vice president search products & user experience bij Google heeft de tool getest.

Wat de applicatie doet is een score berekenen op basis van het aantal mensen dat je volgt, het aantal mensen die jou volgen en het aantal tweets dat je plaatst, zo is te lezen op de homepage. Uiteraard is de score niet relevant maar inmiddels hebben veel mensen de applicatie gebruikt. Doordat deze tweets direct zichtbaar zijn bij volgers is er een kettingreactie ontstaan en worden de berichten inmiddels al als spam beschouwd.

Er ontstond een hoop commotie om het feit dat de tool na het berekenen de score automatisch op je eigen account plaatst als  tweet. Hoewel dit wel degelijk aangekondigd word op de homepage van de applicatie zullen veel mensen deze melding over het hoofd hebben gezien mede door het feit dat de tekst vrij klein en in het lichtgrijs op de homepage is geplaatst. Inmiddels is dit opgelost middels een optie (Post my results to Twitter) op de homepage om wel je score te berekenen maar deze niet automatisch te plaatsen.

Er verschenen verder nog berichten dat Twifficiency je wachtwoord zou kraken maar dit is niet het geval. Vanwege het gebruik van OAuth om toegang tot je account te krijgen worden er geen wachtwoorden verstuurd naar de ontwikkelaar.

James Cunningham

De ontwikkelaar van het geheel is de 17-jarige James Cunningham die na de nodige negative reacties liet weten dat Twifficiency niet automatisch de scores had moeten tweeten met daarnaast excuses. Cunningham gaf verder aan dat hij de applicatie heeft ontwikkeld om te leren hoe OAuth werkt. In ieder geval heeft de applicatie voor de nodige opschudding gezorgd op Twitter wat voorkomen had kunnen worden door James.

Revoke access

Om toestemming van applicaties op te heffen kun je overigens altijd naar Twitter gaan, klikken op Settings bovenin en vervolgens kiezen voor Connections. Bij elke applicatie staat een 'Revoke access' link.

Lees meer over: