Muziekvideo’s bekijken met YouTube voor Android

Google heeft de YouTube applicatie voor Android vernieuwd en nieuw is onder andere dat er een grote collectie officiële muziekvideo's afkomstig van Vevo bekeken kunnen worden. Het gaat hier om onder andere video's van Rihanna, Lady Gaga, U2 en Kanye West. De video's zijn al langere tijd op YouTube zelf te bekijken en nu dus ook beschikbaar voor gebruikers van de Android applicatie.

Muziekvideo's worden nu aangeduid met een muzieknoot en per video zijn er een aantal tabbladen beschikbaar. Zo is er een tabblad om de biografie van een artiest te lezen, via een tweede tabblad zijn andere nummers van dezelfde artiest te bekijken en als laatste is er een tabblad om gerelateerde muzieknummers te zoeken.

Het is helaas nog wel zo dat de video's van Vevo zowel online als in de applicatie momenteel alleen beschikbaar zijn voor mensen uit de Verenigde Staten en Canada.

Als laatste worden video's van YouTube partners nu voorzien van pre-roll advertenties. Dit zijn advertenties die worden getoond voordat de video zelf begint met afspelen. Ondanks dat Google eerder heeft getest met advertenties op mobiel is dit volgens het bedrijf de eerste serieuze stap om daadwerkelijk geld te verdienen met video op mobiel.

Lees meer over: , , , , ,