Muziekplatform VEVO nu ook beschikbaar in Nederland

vevo_logo Het muziekvideo en entertainment platform VEVO is vanaf 3 april beschikbaar in Nederland vevo.com en via mobiele telefoons en tablets. VEVO werd aanvankelijk in december 2009 gelanceerd in Noord-Amerika. Met de introductie brengt Vevo meer dan 75.000 muziekvideo's, live concerten en muziekprogramma's van internationale acts en bekende Nederlandse artiesten als Afrojack, Anouk en Laura Jansen binnen handbereik.

Tot dusver waren de VEVO video's uitsluitend te zien via YouTube. Met het volledige VEVO-platform dat bestaat uit VEVO.com, gratis applicaties voor smartphones en iPad kunnen ook de Nederlandse internetgebruikers genieten van de muziekvideo's van hun favoriete artiesten. Het VEVO platform kan worden ingericht op basis van persoonlijke wensen en is afgestemd op het gebruik van social media. Zo kunnen dankzij de integratie met Facebook VEVO gebruikers afspeellijsten samenstellen en delen met vrienden via hun favoriete sociale netwerken. VEVO biedt tevens de mogelijkheid om on-demand en continue video af te spelen. De VEVO diensten zijn gratis en ook beschikbaar via het mobiele internet.

Het aanbod van VEVO omvat naast de (populaire) muziekvideo's en originele muziek series ook live-concerten. VEVO heeft eerder grote muziekevenementen live gestreamd zoals het 12-12-12 Concert voor Sandy Relief, het Global Citizen Festival, het 2010 FIFA World Cup Kick-Off Celebration Concert en artiesten als Pitbull, Calvin Harris en Ne-Yo live vanuit Carnival in Salvador, Brazilië. Op YouTube heeft VEVO al intensief samengewerkt met aansprekende merken waaronder Beslist, Citroën, Henkel (Pattex), Imgroma, Ralph Lauren en Vodafone rondom exclusieve videoclip premières in Nederland. Met de introductie van vandaag van het volledige VEVO-platform krijgen de (consumenten)merken de mogelijkheid om een nog groter en zeer betrokken publiek te bereiken.

"Vandaag brengen we VEVO naar Nederland, een belangrijke muziekmarkt in Europa" aldus Nic Jones, Senior Vice President, International VP bij VEVO. "We doen dat met een catalogus van premium muziekvideo's die goed geworteld zijn in de Nederlandse muziekwereld. VEVO hoopt zo bij te dragen aan het rijke muziekklimaat dat hier aanwezig is. We hopen van harte dat ook de Nederlandse muziekliefhebbers VEVO zullen omarmen en overal en altijd zullen genieten van hun favoriete muziek via alle digitale platforms."

Lees meer over: ,