Mozilla zet traag presterende add-ons voor Firefox op een rij

Snelheid is belangrijk en dat geldt ook voor Mozilla. Daarom heeft Mozilla een pagina ingericht waarop een overzicht is te zien van add-ons die de meeste invloed hebben op de opstarttijd van browser Firefox. Add-ons zijn handige toevoegingen voor Firefox maar ze kunnen er helaas ook voor zorgen dat de browser langzamer wordt dan normaal.

Volgens Mozilla is het zo dat gemiddeld elke add-on 10 procent toevoegt aan de opstarttijd van Firefox en het installeren van 10 add-ons verdubbelt zelfs de opstarttijd. Sommige add-ons kunnen er zelfs voor zorgen dat Firefox bijzonder langzaam wordt met als gevolg dat de browser moeilijk te gebruiken is voor het normaal surfen op internet.

In de lijst staat direct een bekende add-on voor ontwikkelaars genaamd Firebug die de browser 74 procent trager maakt. Je ziet de 10 add-ons die de meeste invloed hebben maar door op de knop 'Meer add-ons' te klikken komen er nog eens 40 in beeld.

Internet Explorer

In de laatste versie van Internet Explorer is een prestatiemonitor beschikbaar waarmee een overzicht is te bekijken van invoegtoepassingen om zodoende te bepalen welke wel erg traag functioneren. Meer daarover lees je hier: Prestatiemonitor invoegtoepassingen.

Lees meer over: , ,