Mozilla wil Firefox ook stilletjes gaan updaten

Mozilla heeft naar Google gekeken en wil in de komende versie van Firefox een mogelijkheid inbouwen zodat de browser automatisch wordt bijgewerkt. Net als Google Chrome zal Firefox 4 bijna alle updates stilletjes binnenhalen en installeren zonder tussenkomst van de gebruiker. Er zal alleen een dialoogvenster worden getoond als er een grote update wordt uitgevoerd zoals een stap van 4 naar 4.5 of naar versie 5. Deze functie komt alleen beschikbaar in de Windows versie van Firefox 4.

Op deze manier heb je dus als gebruiker altijd de meest recente versie van de browser, iets wat belangrijk is onder andere qua veiligheid voor zowel de gebruiker als de softwareontwikkelaar. In tegenstelling tot Google Chrome zal er wel een mogelijkheid beschikbaar komen om terug te schakelen naar de traditionele manier van updaten.

Uit een rapport van afgelopen jaar bleek al dat 97 procent van de gebruikers met Google Chrome over de meest recente versie van de browser beschikte binnen 21 dagen nadat de laatste update was uitgebracht. Ter vergelijking met Firefox werkte 85 procent van de gebruikers na 21 dagen met de meest recente versie. Slechts 53 procent van de Safari gebruikers werkte met de laatste versie, Opera gebruikers bleven steken op 24 procent.