Mozilla Thimble om HTML en CSS te leren

Mozilla heeft Thimble gelanceerd, een simpele online webeditor die speciaal is gericht op mensen die beginnen met het maken van websites. Thimble is onderdeel van het Webmaker initiatief van Mozilla. Het idee is dat je op deze manier eenvoudig de basis van HTML en CSS kunt leren om eigen websites te gaan bouwen, zonder extra software.

Op de site kan er gestart worden met een geheel nieuw project maar er kan ook gekozen worden uit een aantal bestaande projecten. Zodra er wordt gestart met een project staat de code aan de linkerkant en een preview aan de rechterkant, wijzigingen in de code zijn direct aan de rechterkant te zien. Door met de muis een element aan te klikken wordt direct kort uitgelegd waar de code voor dient en staat er een link naar meer informatie.

Zodra een website is afgerond kan deze worden gepubliceerd en gedeeld via een unieke link. Tevens komt er dan een link in beeld om op een later tijdstip de pagina verder te kunnen bewerken. Thimble is alleen in het Engels beschikbaar, thimble.webmaker.org

Lees meer over: , ,