Mozilla komt met add-on om snel links te delen

Mozilla, ontwikkelaar van Firefox heeft een experimentele add-on online gezet voor de browser, genaamd Mozilla F1 om snel links te kunnen delen. Het doel van de add-on is dat gebruikers eenvoudig, snel en veilig links moeten kunnen delen op hun favoriete sociale netwerken of via de mail.

Mozilla geeft aan dat je tegenwoordig steeds vaker op websites onder artikelen een reeks buttons ziet staan om een bericht te kunnen delen. Dit kan handig zijn maar omdat de beheerder van een website van te voren natuurlijk niet weet op welk netwerk je eventueel het bericht wilt delen staan er soms een hoop verschillende netwerken vermeld op verschillende manieren. Als je een artikel wilt delen van een website die deze buttons niet heeft geplaatst zul je in dat geval de URL moeten pakken uit de adresbalk.

Mozilla wil dit eenvoudiger maken met deze add-on waarin je alleen je eigen favoriete netwerken instelt. Er wordt na installatie een knop geplaatst op de werkbalk om zodoende snel een website te kunnen delen op bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Naast de link is er uiteraard de mogelijkheid om de link te voorzien van tekst.

Hieronder een video waarin het gehele proces is te bekijken, downloaden van de add-on kan hier. Op dit moment is er alleen ondersteuning voor Facebook, Twitter, en Gmail.

Lees meer over: ,