Mozilla introduceert Popcorn Maker

Mozilla heeft vandaag tijdens de laatste dag van het Mozilla Festival in Londen een nieuwe tool gelanceerd genaamd Popcorn Maker, een gratis tool om online makkelijk video's te bewerken. Video's kunnen worden geïmporteerd van bijvoorbeeld YouTube en Vimeo en daarna middels de online editor is het eenvoudig om allerlei elementen toe te voegen aan de geïmporteerde video. Zo voeg je bijvoorbeeld een tekstje toe maar is het ook mogelijk om een afbeelding, Twitter of een kaart van Google Maps toe te voegen.

Alle elementen voeg je toe aan een timeline en dus kun je zelf bepalen wanneer bijvoorbeeld berichten van Twitter verschijnen en wanneer deze weer uit beeld verdwijnen. Zodra het bewerken van een video is afgerond kan deze worden gedeeld op Twitter of Google+ en daarnaast is er een optie om de video in te voegen op een website (iframe).

Popcorn Maker maakt deel uit van het Webmaker initiatief van Mozilla waaronder ook het eerder dit jaar gelanceerde Thimble, een simpele online webeditor valt. Een andere tool is X-Ray Goggles handig om de broncode van een elke website snel te kunnen bekijken. Een video van Mozilla met meer uitleg over de nieuwe tool Popcorn Maker zie je hieronder.

Lees meer over: