Mozilla bezig met browser voor iPad genaamd Junior

Kijkend naar de iPad van Apple zijn er op dit moment verschillende alternatieven beschikbaar voor browser Safari zoals Opera Mini en SkyFire. Een fabrikant die al geruime tijd afwezig is op het apparaat is Mozilla en daar gaat binnenkort verandering in komen. Mozilla heeft op dit moment al wel een applicatie voor de iPhone om geschiedenis, bladwijzers en open tabbladen van Firefox van de computer naar de iPhone te halen.

Junior

De nieuwe browser voor de iPad werd gepresenteerd door Alex Limi van het Product Design Strategy team en zal Junior gaan heten, Mozilla is al enkele maanden bezig met een prototype. Limi geeft aan dat de doelstelling was om iets volledig nieuws te gaan maken en hij ging zelfs zover door te zeggen dat browser Safari een ellendige ervaring is al is het volgens hem wel de beste browser op dit moment beschikbaar als gaat om browsers op een tablet. Hij geeft aan dat er genoeg redenen zijn voor Mozilla om het populaire platform van Apple te gaan betreden, Junior is dan ook ontstaan uit noodzaak.

Hieronder in de vage screenshots zijn een aantal zaken te zien. Te zien is dat de browser geen tabbladen bevat en slechts twee knoppen heeft, een terugknop en een plusteken. Het drukken op de laatst genoemde opent een blok met recent bezochte pagina's, bovenaan geplaatst en onderin opent een combinatie van een zoekveld en adresbalk.

Het is wel zo dat onder de twee genoemde knoppen ook diverse andere bekende functies zijn te vinden zoals bijvoorbeeld een knop om een pagina te herladen of een pagina te printen. Omdat de iPad een apparaat is die vaak door meerdere mensen wordt gebruikt is een belangrijke feature van Junior het kunnen aanmaken van verschillende accounts. Elk account kan worden voorzien van een eigen wachtwoord. Daarnaast is de mogelijkheid in Junior om privé te browsen aanwezig zoals dit ook al geruimde tijd kan in Firefox.

Beschikbaarheid

Het is de verwachting dat het nog enige tijd zal gaan duren voordat de browser uit zal komen voor de iPad. Mozilla zegt nog verder te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is op het platform in plaats van simpelweg Firefox over te nemen. Limi gaf tevens aan te verwachten dat Google binnenkort Chrome zal gaan uitbrengen voor iOS waarover al eerder berichten waren. De volledige presentatie van Alex Limi bekijk je hieronder.

Lees meer over: , , ,