Mouseflow toont hoe bezoekers zich gedragen op websites

Een leuke tool gespot door Anneliesje.nl (via Marjolein van der Kolk) is Mouseflow. Mouseflow is een tool, zoals de naam al doet vermoeden waarmee het gedrag van een bezoeker op een website vastgelegd kan worden. Wat de tool bijzonder goed doet is het gedrag van een bezoeker opnemen en direct na het bezoek wordt deze opname beschikbaar gemaakt op de website. Je ziet dan in het overzicht hoelang een bezoek heeft geduurd, waar de bezoeker vandaan kwam, hoeveel pagina's er werden bezocht, etc.

Video

Het bijzondere in dit geval is dat na een druk op de knop Play je direct een video ziet waarin daadwerkelijk te zien is hoe een bezoeker over de website navigeert. Door naar Page Analysis te gaan krijg je aanvullende informatie in beeld over een pagina. Denk aan het aantal views, het weigeringspercentage, scroll percentage en tevens staan hier links naar verschillende heatmaps. Met alle gegevens plus de opname en de mogelijkheid om heatmaps te bekijken is goed te bepalen wat eventuele knelpunten zijn binnen een site of webwinkel. In de video hieronder is de demo te zien die staat op de site van de tool.

Installeren

Uiteraard om het mogelijk te maken om een bezoek op te nemen is het nodig dat er een aanpassing wordt gedaan op de betreffende website. Veel hoeft er echter niet te gebeuren, het is beperkt tot het plaatsen van een javascript in de <head> van de website.

Gratis

De tool is tot op zekere hoogte geheel gratis. Met de gratis versie mag je voor een website maximaal 100 sessies per maand opnemen die maximaal een maand worden opgeslagen. Je hebt tevens de beschikking over de heatmaps en stats. Tegen betaling kunnen de video's worden gedownload, is er een live stream beschikbaar en afhankelijk van het gekozen abonnement kunnen er meerdere websites ingesteld worden.

Uitproberen en screenshots bekijken kan op www.mouseflow.com.

Voor de duidelijkheid, Mouseflow wordt niet gebruikt op WebSonic.nl.

Lees meer over: , ,