Mogelijkheid om foto’s te uploaden naar Twitter komt volgende week

Eerder deze week werd door Twitter bekend gemaakt dat er een optie beschikbaar zou gaan komen om foto's toe te voegen aan een bericht. Aanvullend hierop is nu duidelijk dat deze optie de komende week naar alle gebruikers uitgerold zal worden, de medewerkers van Twitter maken momenteel al gebruik van de nieuwe mogelijkheid.

Het toevoegen van een foto doe je door te klikken op de kleine camera die direct naast het icoon om een locatie toe te voegen staat. Na het uploaden is de foto te bereiken middels een pic.twitter.com adres, dit had wel iets korter kunnen zijn. Momenteel is het nog zo dat als je niet ingelogd bent op Twitter.com de foto standaard niet is te bekijken. Als je wel ingelogd bent en op het bericht klikt wordt de foto getoond aan de rechterkant.

Voor het toevoegen van foto's wordt samengewerkt met Photobucket, het is niet nodig om hier een account te hebben om foto's te mogen uploaden naar Twitter.

Statistieken

Zodra de nieuwe mogelijkheid is gearriveerd is het nog even de vraag in hoeverre dit invloed zal gaan hebben op andere fotodiensten zoals Twitpic en Yfrog. Sysomos kwam met de onderstaande infographic naar aanleiding van de aankondiging van Twitter.

Uit de afbeelding blijkt dat 1.25 procent van alle berichten zijn voorzien van een afbeelding, dit zijn meer dan 2 miljoen berichten per dag. Twitpic wordt het meest gebruikt om foto's te delen en staat op 45.7 procent. Yfrog volgt met 29.3 procent en Lockerz met 17.4 procent.

Lees meer over: ,