Mogelijke vacaturebank van Facebook

Facebook zou momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van een soort vacaturebank die later deze zomer al online zou kunnen gaan komen. Het zal niet zo zijn dat er tegen betaling vacatures op het sociale netwerk geplaatst kunnen worden zoals bij LinkedIn het geval is maar in plaats daarvan zal Facebook vacatures gaan verzamelen van een aantal externe sites en deze vervolgens beschikbaar maken voor gebruikers.

De partijen BranchOut, Jobvite, en Work4 Labs zouden in ieder geval betrokken zijn bij het project maar deze partijen wilde nog niet reageren. Wel zou de gehele service in eerste instantie gratis zijn, het is niet duidelijk of de vacatures straks in het nieuwsoverzicht moeten gaan verschijnen of dat deze in een apart gedeelte van de website worden getoond. Sommigen zien het nieuwe initiatief als een aanvulling op de samenwerking die Facebook in oktober afgelopen jaar begon met het Labor Department in de Verenigde Staten en diverse andere partners om Amerikanen weer aan het werk te krijgen.

Het sociale netwerk wilde zelf verder niet reageren op de geruchten. Detail is overigens dat recent nog bleek dat CEO Mark Zuckerberg in de begintijd van Facebook nog heeft overwogen om een mogelijkheid toe te voegen voor gebruikers om hun CV te kunnen uploaden. Bedrijven zouden dan tegen betaling dit alles kunnen doorzoeken. Hij zag hier echter vanaf omdat het netwerk dan te serieus zou worden en dus veel minder leuk.

Lees meer over: