Mogelijke streamingdienst YouTube duikt op in app voor Android

Mogelijke streamingdienst YouTube duikt op in app voor Android

Eind oktober was er het bericht dat YouTube mogelijk nog voor het einde van dit jaar zou gaan komen met een eigen muziekdienst, in eerste instantie gericht op mobiele apparaten. Een beetje verwarrend gezien het feit dat het Google Music All Access al bestaat.

Music Pass

De streamingdienst lijkt er op termijn toch daadwerkelijk te gaan komen. Er zijn diverse verwijzingen naar de nieuwe dienst gevonden in de broncode van YouTube 5.3 voor Android. In de broncode van de app is onder andere de naam Music Pass opgedoken wat mogelijk straks de naam zou kunnen gaan worden van de nieuwe streamingdienst.

Verder zal zo het lijkt Music Pass gaan komen met de mogelijkheid om muziek te kunnen afspelen indien er geen internetverbinding beschikbaar is en tevens kan muziek worden afgespeeld op de achtergrond terwijl andere apps gebruikt worden. Advertenties zijn er niet, dit in tegenstelling tot de videowebsite zelf. Video's zouden maximaal 48 uur opgeslagen (360p of 720p) kunnen worden. Als laatste werden er een aantal nieuwe iconen gespot en een verwijzing naar een exo player waarvan niet duidelijk is wat dit is.

Uit de geruchten in oktober bleek nog dat YouTube zowel een gratis abonnement zou willen gaan aanbieden als een abonnement tegen betaling. Het is niet duidelijk hoeveel een abonnement zal gaan kosten en wanneer de nieuwe dienst zal worden geïntroduceerd.

<string name="music_pass">Music Pass</string>
<string name="offline_playback">Offline playback</string>
<string name="offline_playback_details">Take your music everywhere</string>
<string name="background_listening">Background listening</string>
<string name="background_listening_details">Keep your music playing while using other apps</string>
<string name="uninterrupted_music">Uninterrupted music</string>
<string name="uninterrupted_music_details">No ads on millions of songs</string>

Lees meer over: , , ,