Mogelijke nieuwe features voor Vine gespot

Vine logo De twee oprichters van videodienst Vine Dom Hofmann en Rus Yusupov hebben een aantal korte video's online geplaatst waar een aantal mogelijke nieuwe features voor Vine in zijn te zien. Bijvoorbeeld full-screen video's, de mogelijkheid om privéberichten naar andere gebruikers te sturen en een aantal vaststaande categorieën. Op dit moment kent Vine alleen nog trendings hashtags en een aantal uitgelichte video's.

Ook lijkt er een mogelijkheid te komen om video's als concept op te slaan. Het opslaan van video's op deze manier kan een handige feature zijn want in dat geval kun je een video simpelweg opslaan en hoef je deze niet direct af te ronden, dit kan dan op een later moment. Het is niet duidelijk wanneer de videodienst alle features zal gaan introduceren.

Ondertussen heeft Instagram, tegenwoordig onderdeel van Facebook, gisteravond aangekondigd dat het nu mogelijk is om met de applicatie ook korte video's te maken. Deze video's mogen maximaal vijftien seconden lang zijn en een belangrijk verschil met Vine is dat er een optie aanwezig is om scenes te verwijderen en daarnaast is er de mogelijkheid om filters toe te voegen. Meer over het opnemen van video's lees je hier.

Hieronder de betreffende video's die werden geplaatst door de oprichters van Vine.

Lees meer over: , ,