Mogelijk rechtszaak tegen Facebook vanwege Timeline

Er komt mogelijk een nieuwe rechtszaak tegen Facebook. Het Chinese bedrijf Cubic Network claimt dat het sociale netwerk het idee van de Timeline heeft gestolen. Cubic Network heeft zelf een website die een beetje aan Pinterest doet denken genaamd L99.com, de website werd opgericht door Xiong Wanli en bestaat inmiddels vier jaar.

Al op 9 februari 2008 introduceerde het bedrijf de Timeline om afbeeldingen en video's in een chronologische volgorde weer te geven. Sterker nog, Xiong (afgestudeerd aan Harvard) zou een speech hebben gegeven op de universiteit van Stanford over de Timeline en hier zou de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg bij aanwezig zijn geweest. Facebook kwam vervolgens zelf met de Timeline drie jaar nadat Xiong de speech gaf.

Verder claimt het bedrijf dat naast het stelen van het idee ook het logo van de F8 conferentie van Facebook erg zou lijken op het logo van de website van Cubic en ook zou het onderzoekscentrum van het bedrijf al F8 hebben geheten voordat Facebook begon met het gebruik van de naam voor de conferentie. Dat Cubic nu pas stappen gaat ondernemen zou komen omdat Amerikaanse advocaten het bedrijf geadviseerd hebben om dit te doen.

Onlangs maakte Facebook nog bekend dat alle 950 miljoen gebruikers verplicht de nieuwe Timeline zullen gaan krijgen. Dit zal deze herfst allemaal gaan gebeuren.

Lees meer over: