Mogelijk keert de startknop terug met Windows 8.1

Windows 8 logoNa het gerucht over een mogelijke feature voor Windows 8.1 om rechtstreeks op te starten in de desktopweergave is er een aanvullend gerucht over een mogelijke terugkeer van de startknop. Omdat het voor veel gebruikers niet duidelijk is hoe vanuit de desktopweergave het nieuwe startscherm van Windows 8 geopend moet worden zou het bedrijf momenteel toch aan het overwegen zijn om met de aankomende update een startknop toe te gaan voegen zodat het startscherm makkelijker geopend kan worden.

Op dit moment is het zo in Windows 8 dat er linksonder in de hoek op eigenlijk een lege ruimte geklikt moet worden om het startscherm in beeld te brengen. Een andere manier om het startscherm te openen is middels de Windows toets op het toetsenbord. Het zal echter niet zo zijn dat met de toevoeging ook het vertrouwde menu Start terug zal keren.

Hierbij moet wel genoteerd worden dat het bedrijf afgelopen jaar nog heel stellig aangaf dat de startknop niet meer zou terugkeren in Windows. Aanvullend daarop is het wel zo dat recent uit een onderzoek van IDC bleek dat gebruikers twee onderdelen missen in Windows 8, een startknop en een manier om direct op te starten in de desktopweergave.

Lees meer over: ,