Mogelijk iPad met 128 GB opslagcapaciteit [update]

iPad Logo Apple gaat binnenkort een nieuwe iPad met een opslagcapaciteit van 128 GB uitbrengen volgens 9to5mac.com. Op dit moment is de iPad verkrijgbaar in het zwart en in het wit met maximaal 64 GB opslagcapaciteit. Het gaat niet om een nieuw design maar het gaat om de huidige vierde generatie iPad die afgelopen jaar in oktober werd gepresenteerd maar dan met een opslagcapaciteit van 128 GB. Deze nieuwe variant komt ook gewoon beschikbaar in het wit en in het zwart, de prijs zou in de Verenigde Staten 799 dollar gaan bedragen voor het model met alleen WiFi en 929 dollar voor de 4G variant.

In de onderstaande afbeelding wordt de nieuwe iPad genoemd als Ultimate en dit slaat op de opslagcapaciteit zoals nu Good, Better en Best voor 16 GB, 32 GB en 64 GB. De letter A staat voor de kleur zwart en de letter B voor de kleur wit. Afgelopen weekend bleken er verwijzingen te zitten in een bètaversie van iOS 6.1 (sinds gisteravond definitief beschikbaar) naar ondersteuning van iDevices met 128 GB opslagcapaciteit. Vergelijkbare verwijzingen werden vrij recent al ontdekt in de nieuwe versie van iTunes.

Update

Een aantal uur na het bovenstaande heeft Apple officieel aangekondigd dat er een iPad met een opslagcapaciteit van 128 GB gaat komen. Het nieuwe model met alleen WiFi is er voor een bedrag van 805 euro en de versie met 4G 935 euro. Beschikbaar vanaf 5 februari.

ipad_4_128_gb

Lees meer over: ,