Mogelijk film over Steve Jobs

Het zou zo maar kunnen gebeuren dat de biografie over Steve Jobs wordt verfilmd. Volgens Deadline.com is Sony Pictures momenteel in onderhandeling met Walter Isaacson, de schrijver van het boek en uitgevers om de filmrechten te kopen. Er zal naar verluidt 3 miljoen dollar worden betaald als de film er daadwerkelijk komt en als de film uiteindelijk niet wordt gemaakt zal er nog steeds een miljoen dollar worden betaald.

De film zal geproduceerd worden door Mark Gordon die onder andere heeft gewerkt aan films als Speed en Saving Private Ryan. Op televisiegebied is hij momenteel actief als uitvoerend producent van series als Criminal Minds en Grey's Anatomy.

Biografie

De biografie over de medeoprichter van Apple zou aanvankelijk volgend jaar maart gaan uitkomen maar door het overlijden van Jobs is de publicatie van het boek vervroegd naar 24 oktober aanstaande. In de afgelopen dagen werd bekend gemaakt dat ook het laatste interview met Jobs, dat enkele weken geleden plaatsvond in zijn eigen huis in Palo Alto is toegevoegd aan het boek. De biografie kost 25 euro en kan nu al gereserveerd worden.

Steve Jobs overleed afgelopen woensdag op 56-jarige leeftijd en is gisteren in besloten kring begraven. Tim Cook heeft laten weten dat het bedrijf binnenkort nog een evenement voor eigen personeel zal organiseren om het buitengewone leven van Jobs te vieren.

Lees meer over: