Mogelijk een sympathie-knop voor Facebook

Mogelijk een sympathie-knop voor Facebook

Als je een gebruiker bent van Facebook heb je vast wel eens de lastige situatie meegemaakt dat je op de Vind-ik-leuk knop wilde drukken of hebt gedrukt bij een triest bericht van een vriend om zo medeleven te uiten. Het klikken op deze knop komt in deze situaties vaak vreemd over maar een alternatief is er niet naast het plaatsen van een reactie. Hier zou echter mogelijk op termijn een oplossing voor worden doorgevoerd.

Facebook-ontwikkelaar Dan Muriello heeft laten weten dat tijdens een recente hackathon een collega van hem bezig is geweest met de ontwikkeling van een sympathie-knop.

Het zou zo moeten zijn dat zodra gebruikers medeleven willen uiten de Vind-ik-leuk knop omgezet moet worden naar de sympathie-knop. Bijvoorbeeld in het geval van een overlijden of een beëindigde relatie zou er dan op deze knop kunnen worden gedrukt.

Hoewel een ontwikkelaar dus bezig is geweest met deze knop en ook andere ontwikkelaars van het sociale netwerk erg enthousiast waren over deze knop is het absoluut nog niet zeker dat Facebook deze feature uiteindelijk zal gaan doorvoeren. Het is wel zo dat juist deze hackathons eerder al diverse nieuwe features voor Facebook hebben opgeleverd.

Lees meer over: