Mogelijk binnenkort producten kopen op Twitter

Mogelijk binnenkort producten kopen op Twitter

Het kan binnenkort wel eens mogelijk worden voor gebruikers om direct op Twitter producten of diensten aan te schaffen. Twitter zou momenteel gesprekken voeren met betalingsplatform Stripe om deze functionaliteit te gaan implementeren in de microblogdienst. Gebruikers zouden dan producten kunnen aanschaffen op Twitter terwijl bedrijven en adverteerders aanbiedingen zouden kunnen plaatsen voor hun volgers.

Details zijn er echter nog niet, het is nog onduidelijk hoe het aanschaffen van producten in zijn werk zal gaan straks en of het voornamelijk of digitale of fysieke producten gaat. Naast gesprekken met Stripe zou Twitter recent ook gesproken hebben met PayPal (onderdeel van eBay) maar onduidelijk is of beide partijen nog steeds met elkaar onderhandelen.

Eerder experimenteerde Twitter ook al eens met American Express. Dit was in februari afgelopen jaar en gebruikers konden toen betalen door een bepaalde hashtag te gebruiken, hiervoor moest er wel eerst een creditcard gekoppeld worden aan Twitter. Na American Express volgde een vergelijkbare samenwerking tussen Twitter en Starbucks.

Lees meer over: