Moederdag logo van Google laat je knutselwerkjes maken en printen

Moederdag

Het is vandaag Moederdag en uiteraard staat Google hierbij stil met een logo. Afgelopen jaar plaatste Google vanwege Moederdag een geanimeerd logo en dit jaar is op de homepage van de zoekmachine in verschillende landen een interactieve doodle te zien.

Opvallend is echter dat Google in tegenstelling tot voorgaande jaren de doodle voor Moederdag niet heeft geplaatst op de Nederlandse en Belgische homepage van de zoekmachine. Onduidelijk is waarom zowel Nederland als België dit jaar overgeslagen zijn. Naast het logo heeft Google een speciale pagina online gezet in het teken van Moederdag en detail hierbij is dat deze ook in het Nederlands beschikbaar is gemaakt.

Op de website worden producten gepromoot zoals Google Maps, YouTube en Google+, tevens wordt opgeroepen om foto's en video's te delen met hashtag #HeresToTheMoms.

Knutselmachine

Het gaat om een logo waarin een machine centraal staat om eenvoudig een eigen knutselwerkje te maken voor Moederdag. Het logo werd bedacht en gemaakt door doodler Mike Dutton en de techniek werd gedaan door Joey Hurst die eerder ook verantwoordelijk was voor het maken van het logo voor de geboortedag van Robert Moog en het logo voor Les Paul. Om Robert Moog te eren werd door Google een synthesizer op de homepage van de zoekmachine geplaatst en om Les Paul te eren werd een echte gitaar gemaakt.

Eerder dit jaar maakte Mike Dutton een logo in het teken van Opa- en Omadag in Polen. Om dit logo te creëren maakte Dutton een aantal echte kaarten en fotografeerde deze vervolgens. Geïnspireerd door deze doodle wilde Dutton voor Moederdag graag iets bedenken waarbij gebruikers van de zoekmachine zelf net als vroeger iets in elkaar konden knutselen, iets vergelijkbaars deed Google bijvoorbeeld eerder op de homepage voor Thanksgiving in 2011. Voor Moederdag ontstond het idee toen om een machine te maken om knutselwerkjes mee te maken, hoewel hij dacht dat dit een onmogelijke opdracht zou worden zag Joey Hurst het wel zitten om een dergelijke doodle te maken.

Het resultaat mag er zeker zijn en het betreft een bijzonder uitgebreide doodle. In totaal kun je tot 27 verschillende knutselwerkjes maken en alle verschillende achtergronden meegerekend kom je zelfs op 81 combinaties. Alle creaties zijn door de doodlers zelf in elkaar geknutseld en gefotografeerd. Als je zelf een creatie hebt gemaakt krijg je de mogelijkheid om deze op groot formaat uit te printen of eventueel te delen met anderen. Het is wat dat betreft de eerste keer dat een logo op de homepage geprint kan worden.

Werkende kopie

Alle logo's in het teken van Moederdag geplaatst door Google sinds 2000 inclusief een werkende kopie van het logo van vandaag bekijk je op deze pagina. Hieronder een video van de doodle. Overigens plaatste Google eerder dit jaar al een logo in het teken van Moederdag in enkele andere landen omdat Moederdag hier op een andere datum valt.

Het logo werkt zoals gebruikelijk alleen in moderne browsers zoals Google Chrome, Firefox en Safari. Het logo werkt niet in de oudere versies van Internet Explorer, 7 en 8.

Lees meer over: ,