Modern.IE van Microsoft voor het testen van websites

Modern.ie Microsoft heeft de website modern.IE geïntroduceerd speciaal gericht op ontwikkelaars en ter promotie van browser Internet Explorer 10 en Windows 8. Ontwikkelaars kunnen met de gratis tool eenvoudig een website testen door een URL op de homepage in te voeren, na enkele seconden komen de resultaten van de test in beeld.

Als eerste zal de tool tonen hoe de website werkt in oudere versies van Internet Explorer, mochten er problemen zijn dan wordt dit aangegeven met een uitroepteken en anders zie je een groen vinkje staan. De oudere versies van de browser, Internet Explorer 7 en 8 ondersteunen bijvoorbeeld geheel niet de laatste webstandaarden zoals HTML5 en CSS3.

Naast oudere versies van Internet Explorer wordt er gekeken naar hoe de website werkt in verschillende andere browsers en op verschillende apparaten. Zo wordt hier bijvoorbeeld standaard responsive design aangehaald. Het laatste blokje is gericht op enkele nieuwe features in Windows 8 (touchscreens en tegels startscherm) en het ontwikkelen voor het besturingssysteem. Door op een punt te klikken komt er aanvullende informatie in beeld.

Bovenaan de website een link om Internet Explorer 10 te downloaden. Tot op heden heeft Microsoft nog altijd niet een definitieve versie van Internet Explorer 10 voor Windows 7 uitgebracht nadat half november afgelopen jaar al de preview versie beschikbaar werd gemaakt door het bedrijf. Internet Explorer versie 10 is standaard aanwezig in Windows 8.

Aanvullende tools

Speciaal voor de nieuwe website is Microsoft een samenwerking gestart met BrowserStack, eerder hier besproken. BrowserStack is een online tool om een website te testen in een hoop verschillende browsers waaronder vijf versies van Internet Explorer, een groot aantal versies van Firefox en Google Chrome. Deze tool is echter niet gratis en kost 19 dollar per maand voor 1 gebruiker, via de website van Microsoft kun je echter de eerste drie maanden gratis krijgen. Deze aanbieding loopt tot 10 januari 2014 en de gratis proefperiode begint direct nadat je de eerste keer hebt ingelogd op BrowserStack.com.

Als laatste wordt er verwezen naar Virtual PC 2007 en gratis versies van Windows die aangeboden worden door Microsoft. Deze versies van Windows zijn gestript en specifiek voor ontwikkelaars om websites te testen in bepaalde versies van Internet Explorer in verschillende versies van Windows. Maak je gebruik van Windows 7 Ultimate of Professional dan kun je gratis Windows Virtual PC en Windows XP Mode downloaden.

Lees meer over: ,