Modern.ie uitgebreid met Windows Quickstart Kit for Mac Developers

Modern.ieBegin februari introduceerde Microsoft een nieuwe tool genaamd modern.IE gericht op ontwikkelaars om hun websites goed te laten functioneren in verschillende versies van browser Internet Explorer. Onderdeel van modern.IE is tevens BrowserStack waar het bedrijf een samenwerking mee is gestart, een betaalde tool (Drie maanden gratis dankzij Microsoft) om online sites te testen in een groot aantal verschillende browsers.

Microsoft heeft een aantal nieuwe features toegevoegd aan de website. Als eerste is er een optie toegevoegd om de tool te kunnen downloaden om zo lokaal websites te kunnen scannen. Er is een handleiding bijgevoegd met instructies om de tool lokaal te laten werken. Naast de download zijn er twee nieuwe virtuele computers toegevoegd om Internet Explorer 10 in Windows 7 te kunnen testen en Internet Explorer 8 in Windows XP. Testversies downloaden kan voor Virtual PC, VirtualBox en VMware en Parallels for Mac.

Als derde is er een Windows Quickstart Kit for Mac Developers. Voor een donatie van 25 dollar aan een van de drie goede doelen (Watsi.org, Kahn Academy en Code.org) plus verzendkosten zal het bedrijf een USB-stick opsturen met een kopie van Windows 8 Pro en Parallels Desktop 8 voor Mac. Verzendkosten zijn 16 dollar voor gebruikers buiten de Verenigde Staten, 8 dollar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Het pakketje kan hier aangeschaft worden en zal dan volgens de website eind april worden verzonden.

Als laatste zal de website deze week beschikbaar worden gemaakt in 18 verschillende talen waaronder in het Nederlands, Spaans, Duits, Frans, Italiaans en Portugees.

windows_quickstart_mac