Model Google Glass voor brildragers getoond tijdens Google I/O

Tijdens Google I/O, de conferentie van Google toonde afgelopen week tijdens een van de sessies Isabelle Olsson, een medewerkster van Google een prototype van Google Glass gericht op brildragers die momenteel wordt uitgetest. Een foto van Olsson met het prototype op haar eigen bril zie je hieronder, te zien is dat het apparaat aan de rechterkant op de bril is vastgezet en dus zelf geen brilpoten heeft. Het testmodel wijkt qua hardware iets af van de standaard Explorer Edition maar gebruikt wel dezelfde software. Google liet eerder al weten aan een model voor brildragers te werken gezien het feit dat er veel mensen zijn met een bril, de standaard Explorer Edition is niet geschikt voor brildragers.

google_bril_voor_brildragers

Tijdens de sessie afgelopen week liet Olsson ook nog even kort een eerder testmodel van de bril zien. Het model in de testfase leek nog niet echt op de bril zoals we die inmiddels kennen. Olsson voegde hier aan toe geobsedeerd te zijn door het gewicht van de bril, als deze niet licht zou zijn dan zou niemand de bril langer dan 10 minuten willen dragen.

google_glass_test

Als laatste gaf Olssen aan dat de planning is dat de bril elke maand een software update zal krijgen waarmee nieuwe features worden toegevoegd en bugs worden opgelost.

Het is de verwachting dat de nieuwe bril van Google volgend jaar op de markt zal gaan komen. Inmiddels hebben alle 2000 ontwikkelaars die zich afgelopen jaar hebben ingeschreven voor de bril deze opgehaald in Mountain View, New York of Los Angeles. De 8000 winnaars van de #ifihadglass wedstrijd georganiseerd door Google zullen binnenkort hun bril gaan ontvangen. De winnaars moeten overigens wel gewoon 1500 dollar betalen voor de bril net als de 2000 ontwikkelaars, ze krijgen deze dus niet gratis.

Lees meer over: ,