Mobiele versie Google Maps krijgt Street View

Binnen twee weken zal Street View worden toegevoegd aan de mobiele webversie van Google Maps. De beelden zullen beschikbaar worden gemaakt voor zowel apparaten met Android als apparaten met iOS en dit laatste is dus met name goed nieuws voor de fans van Street View die net zijn overgestapt op de nieuwe versie van iOS.

De mobiele webversie van Google Maps kan geopend worden door in de mobiele browser te gaan naar maps.google.com en dit adres kan daarna eenvoudig worden toegevoegd aan het beginscherm van een apparaat. Zeker op de iPhone is de mobiele webversie van Google Maps een goed alternatief voor de nieuwe kaartenapplicatie van Apple zelf waar veel kritiek op is. Met deze versie van Google Maps beschik je over alle bekende features, zo maak je eenvoudig een routebeschrijving, bekijk je live verkeersinformatie, etc. Overigens was Street View al wel beschikbaar in de Google Maps applicatie voor Android maar dus nog niet via de browser van het besturingssysteem.

Andere recente updates

Eerder deze week voegde Google het Great Barrier Reef nog toe aan Google Maps waardoor je nu ook een digitale duik kunt nemen. Tevens vond de lancering van Street View plaats in Chili en Kroatië. In Chili gaat het om drie steden, Concepción, Valparaíso en de hoofdstad Santiago die vanaf straatniveau bekeken kunnen worden. Wat betreft Kroatië gaat het onder andere om Zagreb, Split en Dubrovnik. Met het toevoegen van deze twee landen zijn er nu beelden te bekijken van in totaal 3000 steden in 40 landen.

Verder is het sinds kort mogelijk om digitaal op bezoek te gaan bij JAXA, de nationale ruimtevaartorganisatie van Japan. Het gehele terrein van de ruimtevaartorganisatie is digitaal te verkennen en ook kunnen diverse gebouwen van binnen bekeken worden.