Mobiele templates Blogger

Sinds half december is in Blogger in Draft, de testversie van de blogdienst een optie beschikbaar om een mobiele template in te schakelen. Nadat dit ingeschakeld is wordt een blog voorzien van een aparte template speciaal voor mobiele telefoons. Deze optie is nu definitief doorgevoerd in Blogger en voor iedereen beschikbaar.

Inschakelen

Het inschakelen van de mobiele template kan door te gaan naar de Instellingen en vervolgens te klikken op het tabblad 'E-mail en Google Mobile'. In het geval dat je een standaard template gebruikt wordt een bijbehorende mobiele variant gebruikt. Gebruik je een volledig eigen gemaakte template kan deze optie ook gewoon worden ingeschakeld en in dat geval wordt er een standaard mobiele versie getoond.

Direct bovenaan de pagina staat dan de optie om het mobiele sjabloon in te schakelen. Door op de blauwe knop 'Voorbeeld Google Mobile' te klikken opent er een popup met een voorbeeld. Door de QR-code te scannen met je mobiele telefoon wordt je website direct geopend en is de mobiele versie te bekijken. Je kunt tevens een voorbeeld van een blog bekijken door achter het domein '/?m=1' te typen. Onderaan de mobiele versie staat altijd een optie om de normale template te gebruiken zodat bezoekers kunnen omschakelen.

Bezoekers van je blog krijgen dan na inschakelen automatisch de mobiele template in beeld. Bezoekers kunnen tevens gewoon reacties plaatsen en video's bekijken.

Lees meer over: ,