Mobiele hotspots niet toegestaan op Olympische Spelen

Afgelopen maandag zag je hier een infographic over het gegeven dat het gebruik op Olympische Spelen van Twitter, Facebook en andere sociale netwerken beperkt is. In die zin dat het verboden is voor toeschouwers om foto's, video en geluidsopnames te delen op sociale netwerken, alleen berichten plaatsen is uiteraard wel gewoon toegestaan.

Aansluitend komt nu het nieuws dat het ook niet is toegestaan voor bezoekers van de Olympische Spelen om mobiele hotspots mee te nemen. Internet tetheren via WiFi zit er dus voor alle aanwezigen niet in. Een hoop mensen met een smartphone hebben een mogelijkheid om de mobiele internetverbinding van hun telefoon te delen met bijvoorbeeld een laptop. Dit kan een handige mogelijkheid zijn in het geval van bijvoorbeeld vakantie of voor andere situaties onderweg waar niet direct een internetverbinding beschikbaar is.

Tijdens de Zomerspelen zit dat er dus niet in, alle draadloze accesspoints en 3G-hubs zijn verboden in de stadions door de organisatie, degene die betrapt wordt loopt het risico dat het apparaat wordt ingenomen. Een reden voor het verbod is mogelijk de sponsor British Telecom die voor 1500 hotspots zorgt voor de spelen, deze kunnen alleen gebruikt worden tegen betaling. Op de verbodslijst staan overigens ook walkie-talkies en radioscanners.

Lees meer over: ,