Missende ondersteuning DVD’s in Windows 8 goed voor CyberLink

Een bedrijf dat er naar verwachting op vooruit zal gaan in de komende tijd is maker van multimediasoftware CyberLink. Begin mei liet Microsoft weten dat de nieuwe versie van Windows standaard geen ondersteuning bevat voor het bekijken van films op dvd. De reden is dat de verkoop van DVD's wereldwijd afneemt en de kosten van codecs om afspelen van films op DVD's mogelijk te maken te hoog zijn volgens het bedrijf.

Het Taiwanese CyberLink heeft nu al overeenkomsten weten te sluiten met diverse fabrikanten van PC's, software van het bedrijf om films op DVD wel af te kunnen spelen zal zodoende standaard geïnstalleerd gaan worden op nieuwe computers met Windows 8.

De goede deals voor het bedrijf zijn een rechtstreeks gevolg van de eerdere beslissing van Microsoft zo laat oprichter van CyberLink Jau Huang weten. Jau Huang verwacht dan ook dat zodra de nieuwe versie van het besturingssysteem is uitgebracht de verkoop van de software van het bedrijf zal gaan stijgen. Mensen die software van CyberLink hebben aangeschaft sinds juni dit jaar zullen gratis upgrades ontvangen speciaal voor Windows 8.

Windows Media Center

Het is overigens wel zo dat tegen bijbetaling ondersteuning voor films op DVD's alsnog kan worden toegevoegd aan Windows 8. Het Windows 8 Pro Pack kan worden aangeschaft en na installatie beschik je dan over Windows 8 Pro met Media Center. Degene die al Windows 8 Pro gebruiken kunnen het Media Center Pack aanschaffen. Het Windows Media Center Pack zou weleens goedkoop kunnen uitvallen voor 10 euro.

Lees meer over: ,