Mijn droom voor ons land van Google voor Troonswisseling

Mijn droom voor ons land

Uiteraard kan Google vandaag de inhuldiging van Willem-Alexander niet zomaar voorbij laten gaan en om aandacht te besteden aan deze dag staat er een speciaal logo op de homepage van de zoekmachine waarvan je een kopie hierboven ziet staan. Het logo is statig, minder uitbundig dan afgelopen jaar en volledig gericht op de troonswisseling. In het midden van het logo zijn de portretten te zien van zowel Beatrix als Willem-Alexander met de Nederlandse vlag eronder. Wie op de doodle gaat staan met de muis ziet de alternatieve tekst 'Koninginnedag 2013: Veel Geluk Koning Willem-Alexander!' verschijnen.

Voorgaande jaren

Voorgaande jaren plaatste Google overigens ook logo's vanwege Koninginnedag, deze doodles zijn allemaal te bekijken op deze pagina. De eerste keer dat Google deze dag vierde was in 2003, echter werden de vier jaren 2004, 2006, 2007 en 2009 overgeslagen.

Mijn droom voor ons land

Naast het logo van vandaag is Google nog op andere manieren betrokken bij de inhuldiging. Zo zal Google vandaag een aantal Hangouts gaan verzorgen in samenwerking met diverse Nederlandse ambassades wereldwijd. Middels deze sessies op het sociale netwerk van Google kunnen ambassades laten zien wat er lokaal gebeurt. Er zal worden geschakeld met onder andere Shanghai, New Delhi en Paramaribo. Deze live-uitzendingen kunnen gevolgd worden op MijnDroomVoorOnsLand.nl, YouTube en op 23 grote TV-schermen die vandaag op diverse locaties in het land staan opgesteld.

Naast de Hangouts heeft Google een Google Maps Oranjekaart gemaakt door Google op basis van input van gemeenten met een overzicht van alle evenementen die vandaag worden georganiseerd in het hele land. Deze kaart staat ook op MijnDroomVoorOnsLand.

Als laatste is er nog Wens Wereldwijd, een website die is opgezet door Google in samenwerking met het Nationaal Comité Inhuldiging en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de website Wens WereldWijd die beschikbaar is in zowel het Nederlands als in het Engels (www.wishesworldwide.com) kun je zelf op een speciale kaart van Google Maps een wens achterlaten voor het nieuwe Koningspaar eventueel voorzien van een foto. Door op een oranje marker te klikken komt de betreffende wens in beeld. Te zien is de naam, locatie en knoppen om de wens op Facebook, Twitter en ook Google+ te delen.

Lees meer over: , ,