Microsoft zou overwegen om Android apps toe te laten op Windows en Windows Phone

Microsoft zou overwegen om Android apps toe te laten op Windows en Windows Phone

Recent waren er geruchten dat Microsoft heeft overwogen om consumenten de keuze te laten geven tussen Android en Windows Phone. Als gebruiker zou je dan naar de winkel gaan en een toestel uitzoeken en daarna kiezen tussen Android en Windows Phone.

Een nieuw gerucht gaat nog een stukje verder dan het bovenstaande. Microsoft zou op dit moment overwegen om apps gemaakt voor Android toe te laten tot zowel Windows als Windows Phone. Diverse bestuursleden van het bedrijf zouden momenteel discussies voeren over of het toelaten van Android apps op beide besturingssystemen iets zou toevoegen. Sommige bestuursleden zouden juist wel voor het toelaten van apps zijn terwijl andere bestuursleden deze stap meer zien als de dood van het Windows platform.

Recent waren er ook geruchten dat Nokia momenteel bezig zou zijn met de ontwikkeling van een smartphone met een aangepaste versie van Android, ontworpen om meer te lijken op Windows Phone. Deze smartphone met als naam Nokia X zou mogelijk later deze maand worden aangekondigd door het bedrijf op het Mobile World Congress in Barcelona.

Lees meer over: , ,