Microsoft zet Live Spaces gebruikers over naar WordPress

Microsoft gaat stoppen met Windows Live Spaces. In plaats van het zelf ontwikkelen van een verbeterd blogging platform heeft het bedrijf besloten om te gaan samenwerken met Automattic, het bedrijf achter het populaire WordPress. De 30 miljoen actieve Windows Live Space gebruikers worden in de komende maanden overgezet naar WordPress, Windows Live gebruikers die nu een blog willen starten worden automatisch al doorgestuurd naar WordPress.com.

Als Windows Live Spaces gebruiker kun je nu al direct overstappen naar WordPress. Na het inloggen volgt direct de melding om alvast over te stappen. Als deze stap wordt uitgevoerd worden alle bestaande berichten, foto's en reacties overgeplaatst naar WordPress en bezoekers worden nadat dit voltooid is automatisch doorgestuurd naar het nieuwe adres. Standaard als je Live Spaces profiel niet zichtbaar is voor iedereen zal je nieuwe blog ook verborgen worden. Dit kan altijd aangepast worden via de instellingen.

De eerste stap zodra de migratie in gang wordt gezet is het koppelen van je Windows Live account aan WordPress. Vervolgens volgen een aantal stappen zoals het kiezen van een nieuw adres waarop de blog bereikbaar is en gebruikersnaam en wachtwoord voor WordPress.com. Zodra de migratie is voltooid krijg je automatisch een mailtje toegestuurd, naar gelang de inhoud van je Space blog kan dit enige tijd duren.

Tijdens de migratie heb je tevens de mogelijkheid om een koppeling te maken met Windows Live Messenger zodat berichten die geplaatst worden eenvoudig gedeeld kunnen worden met vrienden.

Overstappen is nog niet direct verplicht, dit kan nog tot tot maart 2011. Echter vanaf januari 2011 zal het niet meer mogelijk zijn om nieuwe berichten te plaatsen op een Spaces blog, de al eerder geplaatste berichten blijven na deze datum tot maart wel gewoon zichtbaar.

Via: yes