Microsoft wil Windows 8 in omslagfoto’s Facebook promoten

Microsoft wil graag op alle mogelijke manieren de nieuwe versie van Windows promoten en het nieuwste middel daarvoor ingezet is een nieuwe applicatie voor Facebook.

Het gaat om de Windows 8 cover photo creater waarmee je als gebruiker van Facebook een omslagfoto kunt maken voor je eigen profiel die lijkt op het nieuwe startscherm van Windows 8. Na het koppelen met de applicatie zal er direct een afbeelding worden gemaakt op basis van vrienden, foto's en likes. Je krijgt dan het resultaat te zien en door op een tegel te klikken kan de betreffende foto eventueel worden gewijzigd. Op dat moment kan er tevens nog een achtergrondkleur gekozen worden. Na het klikken op de knop Opslaan zal de nieuwe afbeelding worden toegevoegd aan je eigen fotoboek.

Instellen kan dan door je eigen timeline te openen en met je muis te gaan staan op de omslagfoto. Klik daarna rechtsonder op de knop Omslag wijzigen en kies voor de optie 'Kiezen uit foto's' en selecteer daarna het gemaakte startscherm. De applicatie van Microsoft is hier te vinden, een voorbeeld van een Windows omslagfoto zie je hieronder.

Lees meer over: , ,