Microsoft wil naam aan stadion Real Madrid verbinden

Microsoft wil naam aan stadion Real Madrid verbinden

Microsoft gaat mogelijk de naam van het bedrijf verbinden aan het stadion van Real Madrid, Estadio Santiago Bernabéu. De Spaanse krant El Confidential weet te melden dat niemand minder dan Bill Gates momenteel in onderhandeling is met de Spaanse voetbalclub om het stadion te gaan hernoemen naar de naam van het bedrijf. De officiële naam van het stadion in Madrid zou dan Santiago Bernabéu Microsoft moeten worden.

Indien beide partijen tot een overeenkomst komen dan zal het gaan om een contract met een waarde van mogelijk 10 miljoen dollar per jaar, de onderhandelingen zouden zich nog in de beginfase bevinden. De voetbalclub werkt momenteel aan plannen om het Estadio Santiago Bernabéu te gaan verbouwen, dit zou in 2016 afgerond moeten zijn en dat zou dan het moment zijn dat de naam van Microsoft aan het stadion gekoppeld zal worden.

De huidige naam van het stadion is de naam van de oud-speler en oud-president van de voetbalclub. Santiago Bernabéu Yeste speelde al op zijn zeventiende in het eerste elftal en hij was in totaal 35 jaar president van Real Madrid. Er zijn wat dat betreft meer stadions waar de naam van een bedrijf aan is verbonden, denk aan het Philips Stadion in Eindhoven, het Emirates Stadium van Arsenal en het Etihad Stadium van Manchester City.

Lees meer over: