Microsoft wil meer eigen hardware gaan maken

Vanaf vandaag is de Surface, de nieuwe tablet van Microsoft te koop in een beperkt aantal landen (helaas niet in Nederland) maar bij deze tablet zal het niet gaan blijven zo blijkt uit een interview van de BBC met Steve Ballmer. De CEO van het bedrijf gaf in het interview aan dat er zeker meer apparaten gaan volgen onder de Surface vlag. Microsoft wil in de toekomst dus meer met hardware gaan doen, tot op heden is dit beperkt tot de Xbox spelcomputer, toetsenborden en muizen en dus nu een eigen tablet. Verder was het bedrijf tot op heden afhankelijk van partners zoals HP voor hardware.

"Is it fair to say we're going to do more hardware? Obviously we are... Where we see important opportunities to set a new standard, yeah we'll dive in." aldus Steve Ballmer. Hoewel de CEO niet specifiek praat over welke apparaten er mogelijk gaan komen wordt er al snel gedacht aan een eigen Surface telefoon waarover al eerder geruchten waren.

De CEO van Microsoft gaf verder aan: "We have committed ourselves on a path where we will do whatever is required from both a hardware and a software innovation perspective and the cloud innovation perspective in order to propel the vision that we have."

Vooralsnog blijft het nog even bij de Surface RT die te koop is in Australiƫ, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong en in de Verenigde Staten. Het apparaat met Windows RT is er vanaf 499 dollar (16 GB), met Touch Cover kost de 16 GB Surface RT 599 dollar. Volgend jaar zal Microsoft dan nog gaan komen met de Surface Pro, deze duurdere tablet is voorzien van de volledige versie van Windows 8.

Er is momenteel geen informatie over wanneer de Surface naar Nederland gaat komen.

Lees meer over: ,