Microsoft werkt toevoegen van startknop aan Windows 8 tegen

Windows 8 beschikt niet langer over een startknop links onderin tot groot ongenoegen van een grote groep gebruikers, het duurde dan ook niet lang voordat er diverse initiatieven werden bedacht om alsnog weer een startknop toe te voegen aan het besturingssysteem.

Microsoft liet begin april nog weten dat er zeker geen plannen zijn om de knop ooit weer terug te brengen en dus zijn het de applicaties gemaakt door anderen waar je het als gebruiker mee moet doen. Echter dit laatste zou wel eens kunnen gaan veranderen met de definitieve versie van Windows 8 want Microsoft is volgens diverse bronnen niet echt gecharmeerd van het feit dat deze applicaties bestaan. Het bedrijf zou momenteel druk zijn met het verwijderen van code om het kunnen toevoegen van een startknop tegen te gaan.

Release Preview

Zover is het op dit moment in ieder geval nog niet want er zijn minstens drie applicaties die nog gewoon werken in de donderdag uitgebrachte Release Preview. Het gaat dan onder andere om de gratis applicatie gemaakt door StarDock. Ondanks dat deze applicaties nu nog werken bestaat er dus wel een kans dat in de definitieve versie van Windows 8 het toevoegen van een startknop op deze manier niet meer mogelijk zal zijn.

Lees meer over: ,