Microsoft werkt aan Outlook voor Windows RT

Office 2013 logo Vanaf 14 februari komt de tablet van Microsoft beschikbaar in Nederland, het apparaat is te koop vanaf 484 euro. Voor deze prijs krijg je tevens een gratis versie van Microsoft Office Home en Student 2013 RT, het gaat om een preview maar zodra het kantoorpakket definitief is uitgebracht wordt de software bijgewerkt naar de volledige versie. Office 2013 RT bestaat in dit geval uit Word, PowerPoint, Excel en Onenote.

Niet meegeleverd wordt het mailprogramma Outlook maar er gaan nu geruchten dat Microsoft wel bezig is met de ontwikkeling van Outlook voor Windows RT, het standaard besturingssysteem op de Surface en andere ARM-tablets. Ondanks dat Outlook in ontwikkeling is zou er momenteel intern flink gediscussieerd worden over het wel of niet uitbrengen van de applicatie. De discussie is er omdat Windows RT standaard al over een mailprogramma beschikt en sommigen niet willen dat Outlook hier nog naast komt te draaien, ook is er gesproken over het hernoemen van de huidige applicatie naar Outlook.

Microsoft wilde verder niet reageren op de geruchten behalve door aan te geven dat Outlook standaard geen deel uitmaakt van Microsoft Office Home en Student 2013 RT.

Lees meer over: , ,