Microsoft voegt ODF-ondersteuning toe aan SkyDrive

Momenteel zijn er veel berichten over opslagdienst Google Drive waarvan een lancering volgende week dinsdag of woensdag verwacht wordt maar ondertussen heeft Microsoft uiteraard al geruime tijd een eigen vergelijkbare dienst in de vorm van SkyDrive. Kort voor de aankondiging van Google heeft het team van Microsoft enkele kleine toevoegingen doorgevoerd en is tevens aangekondigd dat er grotere dingen aan zitten te komen.

Open Document Format

Met de laatste update is ondersteuning voor het Open Document Format toegevoegd aan SkyDrive, standaard gebruikt door het gratis kantoorpakket OpenOffice. Deze bestanden kunnen dus nu ook online binnen SkyDrive worden bekeken en worden bewerkt. Ondersteuning voor ODF zit ook Office 2010 en in Office 2007 dankzij Service Pack 2. Een andere verbetering is dat je als gebruiker nu bestanden mag uploaden via de browser die tot 300 MB groot zijn, als laatste is het nu mogelijk om bestanden te delen op Twitter.

SkyDrive voor Windows

Wat betreft toekomstige updates zien op dit moment enkele gebruikers al verwijzingen opduiken naar SkyDrive voor Windows en Mac OS X maar werkt de download momenteel nog niet. De desktopversies van SkyDrive komen mogelijk dus binnenkort ook beschikbaar, wellicht zelfs op het moment van de introductie van Google Drive.

Lees meer over: ,