Microsoft voegt Clippy toe aan Word en presenteert offline versie (1 april)

Microsoft voegt Clippy toe aan Word en presenteert offline versie (1 april)

Ook Microsoft komt vandaag met een eigen 1 april grap door Clippy weer toe te voegen aan de online versie van Word. Wie de Engelse versie van Word opent op Office.com krijgt rechtsonder de bekende paperclip die met Microsoft Office 97 werd toegevoegd in beeld.

Het is een laatste eerbetoon aan de assistent want op 8 april zal Microsoft stoppen met de ondersteuning voor Windows XP en Office 2003 en Office 2003 is de laatste versie van het kantoorpakket waarin Clippy nog aanwezig is. De paperclip werd ontworpen door Kevan J. Atteberry. Een screenshot van de assistent in de online versie van Word zie je hierboven, in de tekstballonnen die verschijnen worden met name herinneringen opgehaald en complimenten gegeven. In elke ballon is een tweetknop te zien om de tekst te tweeten.

Ook introduceert Microsoft vandaag een offline versie van Clippy genaamd SmartClippy in meerdere kleuren, the smart paperclip that connects everything in your life. Een aantal foto's van SmartClippy zie je hieronder. Microsoft announced the date for the end of Windows XP support back in 2007, so I’ve had a lot of time to plan my next move. And now I’m excited to finally announce the next chapter in my life. I’m going back to basics and doing what paper clips like me are born to do: Attach things to other things, aldus Clippy.

smartclippy_1

smartclippy_2

smartclippy_3

smartclippy_4

smartclippy_5

smartclippy_6

smartclippy_7

smartclippy_8

Lees meer over: ,