Microsoft Surface voor 199 dollar

Recent doken er al prijzen op van de nieuwe tablet van Microsoft op een Zweedse website maar deze bleken niet correct te zijn. Nu is daar een nieuw gerucht en hieruit blijkt dat de prijs van de nieuwe tablet van het bedrijf wel eens 199 dollar zou kunnen zijn.

Of dit daadwerkelijk de prijs gaat worden van de goedkoopste versie van het apparaat is nog niet duidelijk, het nieuws is afkomstig van een bron die uiteraard liever anoniem wil blijven en de prijs recent heeft gehoord op de Techready 15 conferentie van Microsoft.

Het zou in ieder geval erg gunstig kunnen zijn voor Microsoft en voor geïnteresseerden als de prijs daadwerkelijk zo laag gaat uitvallen. Het gaat het bedrijf dan in ieder geval meer om Windows 8 en marktaandeel dan om het maken van winst. De winst zal dan vanzelf gaan komen als kopers van de tablets op een gegeven moment applicaties gaan aanschaffen in de Windows Store waarvan 20 tot 30 procent weer naar Microsoft gaat.

De nieuwe tablet van Microsoft met Windows RT komt op 26 oktober tegelijk met Windows 8 beschikbaar. De Surface Pro zal dan drie maanden later, dus in 2013 gaan volgen.

Lees meer over: ,