Microsoft Surface RT vanaf 14 februari in Nederland, prijs 486 euro

surfaceMicrosoft heeft aangekondigd dat de eigen tablet, de Surface RT naar Nederland gaat komen en 12 andere West-Europese landen. Vanaf Valentijnsdag (donderdag 14 februari) komt de tablet beschikbaar in Nederland en het apparaat kan aangeschaft worden in de online webwinkel van Microsoft en via een aantal geselecteerde retailers.

De Surface RT werd in juni vorig jaar aangekondigd door Microsoft en de tablet is sinds 26 oktober verkrijgbaar in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong en uiteraard in de Verenigde Staten waar meer dan 30 pop-up stores werden geopend speciaal voor de verkoop van het apparaat met oog op de feestdagen. De Surface RT is 9,3 millimeter dik, weegt 676 gram, beschikt over een USB 2.0 poort, heeft een 10.6 inch ClearType HD Display en Windows RT is geïnstalleerd.

Prijzen

In Nederland zal de goedkoopste versie van de tablet, het 32 GB model 486 euro gaan kosten, dan heb je nog geen Touch Cover, een magnetisch hoesje dat als toetsenbord dient. Voor 586 euro heb je hetzelfde model met Touch Cover. Het 64 GB model zal over de toonbank gaan voor 586 euro, hierbij zit ook geen Touch Cover, met hoesje kost het 64 GB model 686 euro. Los een Touch Cover kopen kan eventueel ook voor 199 euro. De prijzen komen aardig overeen met de prijzen in Duitsland en Frankrijk, zo zijn alle modellen in Duitsland 7 euro goedkoper en in Frankrijk juist een aantal euro duurder.

microsoft_surface_tablet

Surface Pro

Zoals al duidelijk was komt Microsoft ook met de Surface Pro, een tablet met betere specificaties en de volledige versie van Windows 8 Pro. De tablet heeft een Intel Core i5-processor, een USB 3.0 poort, is iets zwaarder met 903 gram en iets dikker met 13.5 millimeter. De Surface Pro (64 GB en 128 GB) komt echter niet naar Nederland maar zal vanaf 9 februari eerst alleen beschikbaar komen in de landen waar nu de RT al verkrijgbaar is. De 64 GB versie van de Pro is er in de Verenigde Staten voor een bedrag van 899 dollar, de 128 GB versie kost 999 dollar. In beide gevallen zonder Touch Cover.

Microsoft lijkt de Surface Pro tot op heden te richten op bedrijven en de Surface RT mede door de prijs als de ideale tablet te zien voor consumenten om thuis te gebruiken.

Touch Covers

Als laatste komt Microsoft met drie nieuwe Touch Covers (Limited Editions) met elk een eigen uniek patroon, deze kosten 129,99 dollar per stuk maar komen niet naar Nederland.

surface_touch_covers

Lees meer over: ,